Блог

Омега 3  / Переваги омега 3 жирних кислот для здоров'я людини  / Споживання високих доз омега-3 зменшує ризик смерті від інфаркту.

Споживання високих доз омега-3 зменшує ризик смерті від інфаркту.

GOED (Глобальна організація з EPA та DHA Omega-3) опублікувала метааналіз понад 40 випробувань, у яких взяли участь понад 135 000 учасників, що підтверджує зв'язок між добавками EPA та DHA та статистично значуще зниження ризику деяких серцево-судинних наслідків, опублікований в Інтернеті. у Mayo Clinic Proceedings та намічено до виходу наступного друкованого випуску Mayo Clinic. Метааналіз включав три найбільш великомасштабні довгострокові дослідження на сьогоднішній день щодо взаємозв'язку між омега-3 і серцево-судинними наслідками, включаючи ASCEND, VITAL і REDUCE-IT.

Пул даних включав дослідження, в яких вивчалися щоденні добавки від 0,4 до 5,5 г EPA та DHA на день. П'ять досліджень включали дози нижче 800 мг/день, тоді як 10 досліджень проводилися з дозуваннями від 800 до 1200 мг на день, а 25 досліджень включали вищі дозування, з максимальним значенням 5,5 г на день. Отримана середньозважена доза становила 1221 мг EPA та DHA на день.

У середньому щоденний прийом добавок EPA та DHA призводив до зниження ризику смертельного інфаркту міокарда на 35%, до зниження ризику смертельного результату та/або інфаркту міокарда на 13%, до зниження ризику подій ішемічної хвороби серця на 10% і. ризик смерті від ішемічну хворобу серця.

За словами авторів дослідження, кардіозахисний ефект також виявився дозозалежним. Було доведено, що додавання одного грама ЕПК та ДГК на день до середнього дозування знижує ризик серцево-судинних подій на 5,8% та знижує ризик інфаркту міокарда на 9%.

Автори дослідження написали, що однією з ключових відмінностей у їхньому метааналізі було виключення будь-якого дослідження, в якому спеціально не оцінювалися контрольовані добавки EPA та DHA. Автори зазначили, що інші метааналізи з різними результатами включали випробування, в яких експериментальній групі давали дієтичну раду «є більше риби», але не вводили фактичне дієтичне втручання, зазначили автори, що означає, що критерії включення можуть суттєво відрізнятися.

Першим автором статті є Альдо Бернасконі, доктор філософії, віце-президент GOED з науки про дані, а співавторами статті є доктор Карл «Чіп» ЛаВі, кардіолог з Інституту серця та судин Джона Окснера в Новому Орлеані, та Мішель Віст, Доктор філософії, епідеміологічний статистики з Університету Айдахо.

Після публікації дослідження GOED також випустив інфографіку для споживачів у рамках кампанії «Завжди омега-3», а також для практикуючих лікарів у рамках кампанії «Жири життя», щоб представити результати обох груп.

22.09.20
https://www.mayoclinicproceedings.org/

Без коментарів
Залишити коментар

ukUkrainian